Letní skautský tábor Sedlo u Jindřichova Hradce 2016

Letošní tábor jsme prožili u Sedleckého rybníka nedaleko Jindřichova Hradce. Táborníků bylo celkem 33 ve věku od 5 do 15 let. Překvapením pro všechny, tak jako každý rok byla celotáborová hra, kterou připravilo vedení letního tábora. Celotáborová hra nás zavedla do prostředí pravěkých lidí a kouzelných druidů. Účastníci tábora byli rozděleni do třech kmenů – „Zul Gurub“, „Zul Drak“ a „Zul Aman“. Cílem celotáborové hry bylo získat, co nejvíce území a postavit si na nich své chrámy, chýše a ostatní potřebné stavby pro získávání surovin. Společným cílem pro všechny kmeny bylo navrátit druidům jejich posvátnou horu a přemoci zlý pravěký kmen „Vafankulos“

Na začátku tábora jsme si vyrobili speciální pravěké kostýmy, pak jsme lovili mamuta, loupili vlajku, vyráběli totemy, bojovali o území, připravovali „kouzla“ na slibový oheň a také zachraňovali vedoucí.  Společně jsme kmen „Vafankulos“ přemohli a druidové se mohli vrátit zpět na posvátnou horu. Za záchranu posvátné druidské hory jsme získali odměnu.

Mimo celotáborovou hru jsme se věnovali různým oddílovým programům. Dívčí oddíl po celou dobu tábora vyráběl polštářky a chlapecký oddíl plnil výzvy, stavěl pasti, apod. Společně s vedoucími jsme se vydali dvakrát na výlet. Jeden z výletů nás zavedl na zříceninu hradu Landštejn a druhý výlet nám umožnil prozkoumat okolí tábořiště. Po celou dobu tábora jsme si sami vařili za pomoci vedoucích, větší táborníci plnili tři orlí pera, dále jsme sháněli dřevo na oheň a v půlce tábora někteří skládali slib světlušek, vlčat, skautů a skautek.

Počasí nás na táboře potrápilo, až ke konci druhého týdne, ale vše jsme zvládli bez větších problémů. Pokud se někomu z dětí stýskalo, vedoucí připravili své kouzlo – stýskací čajíček a stýskání se zase rozplynulo. Z letního tábora jsme si všichni odvezli spoustu krásných zážitků a už teď se všichni těšíme na příští rok!

Jana Jarošová, vedoucí letního skautského tábora

[BMo_scrollLightboxGallery id=78 slG_vertical=0 duration=slow gallery_width=700 gallery_height=525 thumbs_width=150 thumbs_height=150 slG_caption=1 slG_loopThumbs=1 slG_opacity=40 slG_area=200 slG_scrollSpeed=2 slG_autoScroll=0 slG_aS_stopOnOver=1 slG_responsive=1 slG_relType=’lightbox|_{id}_|‘ slG_useLightbox=1 slG_lightbox_text=’image {current} of {total}‘ slG_lightbox_opacity=85 slG_lightbox_slideshow=0 slG_lightbox_speed=2500 ]

 

Napsat komentář