Letní tábor světlušek a vlčat 2013

Letošní tábor pro nás začal na vlakovém nádraží v Milevsku. Odtud jsme se vlaky přepravili do Tábora, pak do Prahy, do České Třebové a do Lanškrouna. Na tábořiště jsme dorazili až ve večerních hodinách a tak už jsme se jen ubytovali ve stanech mezi lesem a potokem a odpočinuli si po dlouhém dni.
Už druhého dne nás navštívil Večerníček, od kterého jsme se dozvěděli, že se stalo velké neštěstí. Zlé pohádkové bytosti totiž přestaly poslouchat šťastné konce a rozhodly se převzít vládu nad pohádkami a změnit je podle svého. Proto unesly několik hodných postav jako Ferdu Mravence, Macha a Kanafáska. Jediná možnost, jak zlouny zvládnout a dostat zpět pod kontrolu, je získat čarovnou formuli, která je vrátí zpět do područí. Večerníček také poradil, kde se ukrývá několik zlounů a kde možná vězní Ferdu. Děti se dlouho nerozmýšlely a vyrazily. Po krátkém boji se zlouny skutečně našly Ferdu a získaly první část formule.

IMG_0130 IMG_0038

Pak nás v dalších dnech začaly navštěvovat další postavy. Přišel Rumcajs, kterému děti pomohly nasbírat „dobro“, aby ho bylo dost do večerníčků, osvobodili jsme Macha, který byl zadržen za chýší lotrovského rybáře. Také jsme potkali vílu Amálku, která nám pomáhala v získání části formule a podařilo se zachránit i Kanafáska, kterému děti z noční výpravy přinesly ztracené peří. Nakonec se podařilo získat i poslední část kouzelné formule, kterou do tábora přinesl Ferdův kamarád Brouk. Tím byl úkol splněn a po přečtení formule se zlouni vrátili zpět do područí, jak nás informovala Včelka Mája, naše táborová zpravodajka, která nám po celou dobu donášela zprávy o dění ve večerníčkovém světě.
Nezůstalo však jen u her. V průběhu tábora jsme si zkoušeli i různé skautské dovednosti, jako třeba kácení dřeva, jak se máme chovat jako skauti, co si vzít s sebou na výpravu a také jsme společně připravili slavnostní oheň, u kterého večer vlčata a světlušky skládali své sliby.
Téměř celý tábor nám počasí přálo a i zranění se nám vyhýbala. A protože se nám o kuchyni staral vrchní kuchař Bohouš, nikdo netrpěl ani hladem. Letošní tábor světluščat se velmi povedl a věřím, že se příští rok znovu všichni sejdeme a vyrazíme znovu na tábor za novými zážitky.

Napsat komentář